Datadiensten

De regionale netbeheerders beheren data over de elektriciteits- en/of gasnetten van Nederland. Dit zijn gegevens over bijvoorbeeld het energieverbruik van aansluitingen in een bepaalde straat of de ligging van kabels, leidingen en stations in een bepaalde gemeente. Deze informatie helpt je onder andere bij het maken van keuzes en de uitleg hiervan. Ook kan het je ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden met grondroering.

Open data

De regionale netbeheerders stellen sommige data als open data beschikbaar. Dit betekent dat die data gratis en voor iedereen toegankelijk is. Via de websites van de regionale netbeheerders is te zien wat er al beschikbaar is. Hieronder vind je een verwijzing naar de decentrale websites:

Maatwerkverzoek

Als je data wilt ontvangen die nog niet online beschikbaar is, kun je een maatwerk dataverzoek indienen. Hieronder staat beschreven welke stappen je hiervoor moet doorlopen. Wil je een Klic-melding doen? Ga dan naar KLIC-melding doen particulier: meld uw graafwerkzaamheden. - Kadaster.nl particulier

Stappen bij het indienen van een maatwerk dataverzoek

 1. Bekijk onze beschikbare open data en datadiensten

  Het is mogelijk dat we de gewenste gegevens al aanbieden als open data of via één van de andere datadiensten van de regionale netbeheerders. Deze standaarddiensten zijn vaak gratis of goedkoper dan maatwerk. Een overzicht van onze beschikbare open data en datadiensten is te zien via data.overheid.nl of via de websites van de regionale netbeheerders.

 2. Account aanmaken

  Voor het indienen van een dataverzoek heb je een account op Partners in Energie nodig. Het voordeel hiervan is dat je in de toekomst de status van je verzoek kunt volgen en je opgevraagde datasets op één plek kunt vinden. Ook willen wij in de toekomst ons productaanbod via je account weergeven. Heb je nog geen account? Stuur dan een mail naar it-support@partnersinenergie.nl. Voor het aanmaken van een account hebben wij jouw voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Indien beschikbaar ontvangen wij ook graag het KVK-nummer van de organisatie waar jij een aanvraag voor indient. Het aanmaken van een account duurt maximaal 5 werkdagen.

 3. Vul het aanvraagformulier in

  Het is belangrijk dat wij vooraf informatie ontvangen over je verzoek. Hiervoor zijn in het aanvraagformulier vier stappen met vragen opgesteld, namelijk:

  • Stap 1. Jouw dataverzoek
  • Stap 2. Invullen toetsingskader
  • Stap 3. Indienen aanvraag

  Heb je alle vragen ingevuld en is het formulier ingediend? Dan ontvang je van ons een automatische bevestigingsmail. Hierin staat het vervolg van het proces beschreven.

  Voor het leveren van maatwerkdata kunnen wij kosten in rekening brengen. Hier word je vooraf over geïnformeerd.

Wat doen wij met jouw gegevens?

In het aanvraagproces vragen wij persoonsgegevens zoals jouw e-mailadres en telefoonnummer op. Dit hebben wij nodig om je te bereiken bij vragen over jouw verzoek. Adresgegevens zijn nodig om de juiste informatie te verzamelen voor een passend antwoord. In de privacyverklaring lees je hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Persoonlijke data

Wil je persoonlijke gegevens van iemand ontvangen? Dan heb je expliciete toestemming nodig van die persoon of personen. Dit kan via een klantmandaat. Hierin moet duidelijk staan welke partijen de gegevens mogen ontvangen en/of gebruiken, het doel, de locatie van vastlegging en de bewaartermijn. In stap 2 van het aanvraagformulier kun je het klantmandaat toevoegen.
Heb je geen toestemming? Dan kun je de gegevens wel geclusterd (minimaal 10 adressen) opvragen. In dat geval zijn de personen namelijk niet meer te herleiden.

Start aanvraag
partners in energie logo
logo westland partners in energie
logo rendo partners in energie
logo enexis partners in energie
logo stedin partners in energie
logo coteq partners in energie
logo liander partners in energie
Copyright © 2021