Partners in Energie
Register
Bouwen aan een betere energiesector

Registreren en beheer marktpartijen

Partners in Energie is de plek waar alle nieuwe marktpartijen zich kunnen registreren en hun gegevens kunnen beheren. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

De Nederlandse energiemarkt

De Nederlandse energiemarkt bestaat uit veel verschillende marktpartijen. Elke marktpartij vervult een eigen specifieke rol. Deze rollen en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd in wet- en regelgeving. In principe kan elke rol door afzonderlijke spelers worden vervuld. Echter, in de praktijk vervullen bedrijven vaak verschillende rollen tegelijk.

Energie Data Services Nederland (EDSN) speelt een belangrijke rol in de energiemarkt. EDSN is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de IT-infrastructuur en datadiensten, zodat alle marktpartijen de processen die bij een optimale marktfacilitering komen kijken op een veilige en efficiënte manier kunnen uitvoeren.

Het Marktpartijen Register is het centrale register in Nederland waarin alle cruciale data worden vastgelegd van alle partijen die een rol spelen in de energiemarkt én die toegang willen tot de datadiensten van EDSN. Dit register bevat dus alle netbeheerders, leveranciers, meetverantwoordelijken, Congestie Service Providers, GDS-eigenaren en balansverantwoordelijke partijen.

Registratie, beheer en wijzigen van gegevens

Partners in Energie is de plek waar alle nieuwe marktpartijen zich kunnen registreren. Hiermee krijgen zij toegang tot benodigde data uit de sector en kunnen ze gebruikmaken van de diensten van EDSN voor marktfaciliteringsprocessen. De data die bij Partners in Energie is vastgelegd blijven eigendom van de marktpartijen. We maken het in de toekomst steeds makkelijker om je eigen data in te zien en te beheren. Ook het wijzigen van van gegevens, zoals de preferente partij administratie (PPA), kan gemakkelijk via de website van Partners in Energie.

Registreren als nieuwe marktpartij

Partners in Energie is de plek waar alle nieuwe marktpartijen zich kunnen registreren. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Lees verder

Wijzigen of beëindigen huidige registratie

Al geregistreerd bij EDSN en wil je graag een wijziging doorgeven of jouw registratie beëindigen? Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Lees verder

Preferente Partij Administratie

Het is voor vergunninghoudende leveranciers en balansverantwoordelijke partijen (BRP’s) verplicht om een preferente partij aan te wijzen voor de restverdeelprocedure rond leveringszekerheid.

Lees verder