Partners in Energie
190520 3891 kopie

Samenwerken in de sector

De energietransitie is in volle gang en brengt veel uitdagingen met zich mee. Goede samenwerking tussen alle partijen in de energiesector is daarom essentieel. Alleen samen kunnen we de energietransitie succesvol uitvoeren en onze eindklanten de beste service verlenen.

Partners in Energie is het samenwerkingsplatform voor marktpartijen in de energiesector. Partners in Energie is opgericht door de regionale netbeheerders. Via een ticketsysteem krijg je als energieleverancier, programmaverantwoordelijke, meetverantwoordelijke, onafhankelijke dienstenaanbieder (ODA), Congestie Service Provider (CSP) of Balance Service Provider (BSP) antwoord op al je vragen over marktfaciliteringsprocessen.

Processen stroomlijnen

Daarnaast werken we continu aan het verminderen en vereenvoudigen van vragen met betrekking tot alle marktfaciliteringsprocessen. Bijvoorbeeld door het delen van aansluitings- en storingsinformatie. Of door middel van onze kennisbank met antwoorden op veelgestelde vragen en uitleg over deze processen. Ook kun je jouw regionale netbeheerder vragen stellen via de chat.

Hoe meer partijen meedoen, hoe gestroomlijnder alle processen en hoe beter het werkt voor jouw bedrijf en de sector als geheel. Zo stimuleren we samen de energietransitie en zorgen we voor een effectieve marktfacilitering.

Samenwerking binnen en buiten de energiesector

Onze samenwerking strekt verder dan de energiesector. Ook zakelijke partijen buiten de branche die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie zijn welkom op Partners in Energie. Denk aan bedrijven met een gecontracteerd vermogen van meer dan 100 kW, regionale of landelijke overheidsinstanties of adviesorganisaties. Samen met hen kunnen we maatschappelijke vraagstukken oplossen, datadiensten leveren en congestieproblemen oplossen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van marktfacilitering en de energietransitie, zoals nieuwe diensten en oplossingen die de samenwerking binnen en buiten de energiesector versterken. Deze pagina zullen we steeds verder uitbreiden met informatie.