Partners in Energie
200921 4300

Dataverzoeken en open data

Via Partners in Energie kun je toegang krijgen tot open energiedata of een verzoek indienen tot een specifieke dataset.

Bij Partners in Energie voorzien wij jou van cruciale data over de elektriciteits- en gasnetten van Nederland. Dit zijn gegevens over bijvoorbeeld het energieverbruik in specifieke straten of de locatie van kabels, leidingen en stations in gemeenten. Deze waardevolle informatie ondersteunt organisaties bij besluitvorming, planning en uitvoering van werkzaamheden met grondroering.

Om aan jouw specifieke databehoefte te voldoen, bieden wij twee opties.

Optie 1: Beschikbare open dataset

Ontdek onze open datasets direct op de website van de regionale netbeheerder. Deze datasets zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Dit is toegankelijk per regionale netbeheerder. Hieronder vind je een verwijzing naar de pagina's van de regionale netbeheerders waar je de open data kunt bekijken.

Optie 2: Dataverzoek indienen

Indien de gewenste data niet als open dataset beschikbaar is, kun je een specifiek dataverzoek indienen. Dat doe je via Partners in Energie.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Maak een account aan op Partners in Energie
  2. Log in op je account en ga naar het kopje "Datadiensten"
  3. Hier vind je het aanvraagformulier voor dataverzoeken
  4. Vul het formulier in en dien je verzoek in

Voor vragen over lopende dataverzoeken kun je contact opnemen met [email protected].
Let op: dit mailadres is niet bedoeld voor het indienen van nieuwe dataverzoeken.

We streven ernaar om alle beschikbare data te leveren, maar in sommige gevallen kan het zijn dat bepaalde data niet beschikbaar kunnen worden gesteld of mogen worden gedeeld. In dat geval ontvang je heldere uitleg waarom de gevraagde data niet geleverd kan worden.

Background decorative pattern

Wil je een dataverzoek indienen?

Voor het indienen van een dataverzoek heb je een account op Partners in Energie nodig. Het voordeel hiervan is dat je in de toekomst de status van je verzoek kunt volgen en je opgevraagde datasets op één plek kunt vinden. Maak een account aan en dien je verzoek in via het aanvraagformulier.

Maak account aan