Partners in Energie
Nieuws

Hoe borg je leveringszekerheid? Neem deel aan de opfriscursus

Samenwerken

We gaan een spannende winter tegemoet. Door oplopende energieprijzen kunnen marktpartijen in problemen raken. In de procedure leveringszekerheid staat wat er moet gebeuren als een marktpartij wegvalt. Op 15 december organiseert BAS een gratis online opfriscursus over deze procedure zodat je goed bent voorbereid.

Voor leveringszekerheid is een procedure vastgelegd in het Detailprocesmodel Leveringszekerheid Elektriciteit en Gas. Hierin staat wat er moet gebeuren als een marktpartij wegvalt. Dit heeft belangrijke gevolgen voor andere partijen. Want wie neemt bijvoorbeeld welke klanten over?

15 december: opfriscursus

Door fluctuerende energieprijzen kunnen in winterperiodes marktpartijen wegvallen. Het is belangrijk dat elke partij dan een goed beeld heeft over wat de procedure leveringszekerheid inhoudt. Om deze winter goed voorbereid te zijn organiseert BAS een gratis online opfriscursus over de procedure leveringszekerheid. De cursus is op vrijdag 15 december van 10.00 tot 11.30 uur en is bedoeld voor alle marktpartijen.

Meld je nu aan

Wil je deelnemen aan de opfriscursus leveringszekerheid? Meld je aan via [email protected] onder vermelding van ‘opfriscursus’. Ter bevestiging ontvang je van BAS een link naar de online meeting.

Deel artikel:

Relevante artikelen

Meer nieuws
Vanaf 28 november 2023 Preferente Partij Administratie via Partners in Energie

Vanaf 28 november 2023 Preferente Partij Administratie via Partners in Energie

Vanaf 28 november 2023 is het voor vergunninghoudende leveranciers en balansverantwoordelijke partijen (BRP’s) mogelijk om een preferente partij door te geven voor de restverdeelprocedure rond leveringszekerheid. De partijen kunnen hun administratie bijwerken via Partners in Energie.

Lees meer
Terugblik Themadag Disputen: Netbeheerders, leveranciers én EDSN doen het samen!

Terugblik Themadag Disputen: Netbeheerders, leveranciers én EDSN doen het samen!

Op donderdag 12 oktober heeft de themadag Disputen plaatsgevonden bij EDSN in Amersfoort. Het thema “Disputen” komt veel terug in het marktonderzoek marktpartijen als proces met veel verbeterpotentieel. Tijdens de themadag willen we een nieuwe koers uitzetten in het disputenproces, ingestoken vanuit meer samenwerking en het doorvoeren van verbeteringen.

Lees meer