Partners in Energie
Nieuws

Terugblik Themadag Disputen: Netbeheerders, leveranciers én EDSN doen het samen!

190520 3891 kopie

Op donderdag 12 oktober heeft de themadag Disputen plaatsgevonden bij EDSN in Amersfoort. Het thema “Disputen” komt veel terug in het marktonderzoek marktpartijen als proces met veel verbeterpotentieel. Tijdens de themadag willen we een nieuwe koers uitzetten in het disputenproces, ingestoken vanuit meer samenwerking en het doorvoeren van verbeteringen.

Aanwezig bij deze dag zijn: een afvaardiging vanuit de netbeheerders en de daaraan gekoppelde Operationeel Verbeter Overleg (OVO), Werkgroep Kleine Aansluitingen, de energieleveranciers en EDSN. In totaal zijn er 15 medewerkers vanuit 10 verschillende energieleveranciers en 6 medewerkers vanuit de netbeheerders. 

Presentatie over het huidige disputenproces

Omdat samenwerken en verbeteren gebeurt vanuit verbinding zijn we gestart met een nadere kennismaking via interviews. Daarna heeft Roy Koning ter Heege ons inhoudelijk meegenomen in het huidige proces. Roy is Teamleider Meetdata bij Liander, en daarnaast vertegenwoordigt hij de netbeheerders als Product Manager van de waardestroom Meetdata.

Dit betekent dat Roy met de OVO werkgroepen én in nauwe samenwerking met EDSN onze processen en systemen optimaliseert. Hij heeft geschetst waar we vandaan komen en wat de knelpunten zijn. De leveranciers hebben ook hun inbreng op deze punten gegeven, wat ervoor zorgde dat er een mooie dialoog ontstond. Na de lunch lag de focus op: wat we gedaan hebben en hoe nu verder. Roy vertelde dat het OVO bezig is met een kwantitatieve analyse op het disputenproces. Hiermee kunnen we op basis van feiten inzichtelijk maken waar de echte knelpunten zitten. Bij het delen van de uitgangspunten in deze analyse gaven leveranciers aan wat zij zien als aandachtspunten, zodat deze meegenomen kunnen worden. 

Vervolg op 1 februari 2024

Om het momentum vast te houden hebben we een vervolg ingepland op 1 februari 2024. Bij deze inhoudelijke sessie zullen we operationele medewerkers vanuit zowel de netbeheerders als de leveranciers betrekken. We willen tijdens deze tweede dag de analyse bespreken en acties vastleggen hoe we de knelpunten gaan oplossen. Wordt vervolgd! 

Bekijk hier de presentatie van Roy Koning ter Heege.

Deel artikel:

Relevante artikelen

Meer nieuws
Vernieuwde site Partners in Energie is live!

Vernieuwde site Partners in Energie is live!

Vandaag, 9 oktober, is de nieuwe versie van Partners in Energie live gegaan. Een nieuw ontwerp, nieuwe indeling en aangepaste teksten.

Lees meer
Vanaf 28 november 2023 Preferente Partij Administratie via Partners in Energie

Vanaf 28 november 2023 Preferente Partij Administratie via Partners in Energie

Vanaf 28 november 2023 is het voor vergunninghoudende leveranciers en balansverantwoordelijke partijen (BRP’s) mogelijk om een preferente partij door te geven voor de restverdeelprocedure rond leveringszekerheid. De partijen kunnen hun administratie bijwerken via Partners in Energie.

Lees meer