Partners in Energie
Nieuws

Terugblik tweede Themadag Disputen: netbeheerders en leveranciers werken samen aan een goed disputenproces

Themadag Disputen

Op maandag 26 februari vond de tweede themadag Disputen plaats bij EDSN in Amersfoort. De dag was een opvolging van de eerste disputendag op 12 oktober 2023. Tijdens deze tweede themadag waren specifiek de operationeel medewerkers van zowel netbeheerders en leveranciers uitgenodigd. Zij zijn dagelijks bezig zijn met de initiatie en verwerking van disputen. In totaal waren er elf leveranciers en vijf netbeheerders aanwezig.

Analyse disputen

Door de Centrale Besturing Marktfacilitering (CBM) en Operationeel Verbeter Overleg (OVO) werkgroep Kleine Aansluitingen is afgelopen maanden een analyse uitgevoerd op de aantallen disputen E (elektriciteit) en G (gas) die uitgestuurd worden. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen automatisch of handmatig opgestarte disputen, en de redenen waarom disputen opgestart worden. De resultaten hiervan zijn tijdens deze themadag gepresenteerd.

Verbeteringen en vervolgstappen

In de middag zijn er specifieke onderwerpen met het thema disputen besproken en zijn er verbeteracties geformuleerd en actiepunten toegewezen. Daarbij viel op dat zowel leveranciers als netbeheerders hun verantwoordelijkheid willen pakken om samen tot oplossingen te komen voor knelpunten in het disputenproces. Al met al weer een geslaagde dag!

Deel artikel:

Relevante artikelen

Meer nieuws
Terugblik Themadag Disputen: Netbeheerders, leveranciers én EDSN doen het samen!

Terugblik Themadag Disputen: Netbeheerders, leveranciers én EDSN doen het samen!

Op donderdag 12 oktober heeft de themadag Disputen plaatsgevonden bij EDSN in Amersfoort. Het thema “Disputen” komt veel terug in het marktonderzoek marktpartijen als proces met veel verbeterpotentieel. Tijdens de themadag willen we een nieuwe koers uitzetten in het disputenproces, ingestoken vanuit meer samenwerking en het doorvoeren van verbeteringen.

Lees meer