Partners in Energie
Nieuws

Uitkomsten marktonderzoek onder marktpartijen

Peter beukema Oov Efu Iw BOM unsplash

Elk jaar voeren de netbeheerders een marktonderzoek uit (voorheen benchmark) dat de tevredenheid van de marktpartijen over de relatie met en dienstverlening van netbeheerders meet.

Het onderzoek is begin dit jaar uitgevoerd onder verschillende marktpartijen, middels kwalitatieve interviews in combinatie met een online vragenlijst. Het doel is om de prestaties van de netbeheerders goed in kaart te brengen en de juiste verbeteracties te definiëren. In het bijzonder gaat er aandacht naar het gezamenlijk optreden van de netbeheerders.

Samenvatting resultaten 2023

Hieronder delen we graag de belangrijkste uitkomsten en is te zien hoe de netbeheerders zich onderling verhouden.

Marktonderzoek marktpartijen 2023 April 2024
Sterke en zwakke punten per netbeheerder April 2024
Sterke en zwakke punten per netbeheerder 2 April 2024

Concrete verbeteracties en vervolgstappen

Wij zijn blij met de feedback en het resultaat. We gaan aan de slag met de uitkomsten en feedback van de markt om deze te vertalen naar concrete verbeteracties, zodat de samenwerking met marktpartijen nog beter wordt. Wil je meer weten over wat dit inhoudt? Neem dan contact op met een van de relatiemanagers Marktpartijen, of via [email protected]

Deel artikel:

Relevante artikelen

Meer nieuws
Terugblik tweede Themadag Disputen: netbeheerders en leveranciers werken samen aan een goed disputenproces

Terugblik tweede Themadag Disputen: netbeheerders en leveranciers werken samen aan een goed disputenproces

Op maandag 26 februari vond de tweede themadag Disputen plaats bij EDSN in Amersfoort. De dag was een opvolging van de eerste disputendag op 12 oktober 2023. Tijdens deze tweede themadag waren specifiek de operationeel medewerkers van zowel netbeheerders en leveranciers uitgenodigd. Zij zijn dagelijks bezig met de initiatie en verwerking van disputen. In totaal waren er elf leveranciers en vijf netbeheerders aanwezig.

Lees meer
ACM publiceert evaluatie congestiemanagement
Congestie

ACM publiceert evaluatie congestiemanagement

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft met het codebesluit van 25 mei 2022 de mogelijkheden voor congestiemanagement verruimd. Uit een door de ACM uitgevoerde evaluatie komen een aantal bevindingen en verbeterpunten naar voren.

Lees meer